برای دریافت مطالب سایت به صورت ایمیلی، کافی است یک ایمیل خالی به آدرس 30mail@sabznameh.com ارسال نمایید.

powered by

دولت از سال 86 گزارش نظارتی برنامه توسعه را منتشر نکرده است

فرصت اجرای برنامه چهارم به پایان رسیده اما آخرین گزارش نظارتی دولت مربوط به سال ۸۶ است و از آن سال به بعد گزارش نظارتی منتشر نشده است./آفتاب

با پایان یافتن فرصت اجرای برنامه چهارم توسعه، آخرین گزارش نظارتی برنامه چهارم مربوط به سال ۸۶ است و از آن سال به بعد دولت گزارش نظارتی منتشر نکرده است.

محمود احمدی‌نژاد، در آخرین کنفرانس مطبوعاتی خود گفته بود که این گزارش‌ها آماده شده و به‌زودی منتشر می‌شوند. وی گفته بود که عملکرد برنامه چهارم براساس گزارش‌های نظارتی بهتر از برنامه‌های دوم و سوم توسعه است.

گزارش‌های نظارتی که در سال‌های گذشته از روند اجرای برنامه‌های توسعه‌ای منتشر شده، به صورت تحلیلی و با ارایه نمودار و تلفیق آمارهای منتشره از سوی مرکز آمار و بانک مرکزی ارایه شده است.

این گزارش‌ها براساس قانون باید شامل بررسی عملکرد مواد قانونی برنامه، بررسی عملکرد سیاست‌های اجرایی، بررسی عملکرد متغیرهای عمده کلان و بخشی، از جمله تولید و سرمایه‌گذاری، تجارت خارجی، تراز پرداخت‌ها، بودجه، بخش پولی و تورم، اشتغال و بیکاری، پیشرفت عملیات اسناد ملّی توسعه بخشی، استانی و ویژه، ارزیابی نتایج عملکرد و تبیین علل مغایرت با برنامه و در نهایت ارائه پیشنهادهای لازم به منظور بهبود عملکرد برنامه باشد.

همچنین معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی(سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سابق)، باید شاخص‌های مربوط را متناسب با شاخص‌های بین‌المللی تنظیم و مقایسه و در تیرماه هر سال نتایج حاصل از اندازه‌گیری شاخص‌های مذکور را به رهبری، دولت و مجلس ارائه کند.

اگرچه آخرین گزارش نظارتی دولت نهم با این ویژگی‌ها منتشر شد، اما پس از آن هرآنچه تحت عنوان گزارش منتشر شده شاخص‌های کلانی است که گاهی مسئولان دولتی مطرح کرده‌اند. تنها گزارشی که از وضعیت اقتصادی کشور در سال ۸۷ و ۸۸ منتشر شده و رییس دولت بدان استناد کرده، نماگرهای سالانه بانک مرکزی است.

برخی از اعضای تیم اقتصادی دولت نهم پیش از این در مواجهه با انتقادات مطرح شده از عدم ارایه گزارش نظارتی برنامه عنوان می‌کردند که دولت اعتقادی به اجرای برنامه چهارم ندارد اما دولت در لایحه برنامه پنجم تصریح کرده که معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی، باید گزارش نظارتی هر سال برنامه را حداکثر تا پایان آذرماه سال بعد تهیه و جهت انتشار و اطلاع عموم به دولت ارائه کند.

منبع: آفتاب